En çok Tercih Edilen Otomobiller

Türkiye genelinde otomobil alım satımlarında dikkat edilen hususlar genel olarak aracın servis ve parça fiyatlarının düşük maliyetli olmasıdır. Ancak bazı kişiler aracı aldıktan sonra satarken değerinde ve hızlı satmak istemektedir. Hem parça ve servis maliyetleri uygun fiyatlı hemde piyasada diğer markalardan daha çok tercih edilen araçları ön planda tutmalısınız. mersin escort

Peki en çok tercih edilen otomobiller hangileri diye merak ettiğinizi biliyorum.  Öncelikle marka ve model belirtmeden şu özelliklere dikkat etmelisiniz. Servis ağının yaygın olmasına bununla birlikte yedek parça fiyatlarının makul oranlarda olmasına dikkat edin. Ayrıca aracı kullanacağınız koşullarda seçimleriniz arasında tercih nedeni olabilir. Günümüzde tercih nedeni olan sebepler kısaca şunlardır.

en çok tercih edilen otomobil markaları

en çok tercih edilen otomobil markaları

  • Yakıt tüketimi
  • Servis yaygınlığı kalitesi ve fiyatları
  • Yedek parça fiyatları
  • Özellikle Türkiye piyasasında 1.4 yada 1.6 cc aralığındaki motor tipleri
  • Dizel motor seçeneği
  • Kalabalık ve yoğun trafikli şehirlerde otomatik vites seçeneği
  • Geniş bagaj hacmi
  • Koltuklarda diz mesafesi
  • Klima , hız sabitleme , gibi konfor özellikleri
  • Abs , airbag , gibi güvenlik sistemlerinin çokluğu
  • Uzun motor ömrü

Türkiye araç piyasasında bulunan bazı otomobil markalarını ve motor tiplerini sıralayacağım.

Fiat markası; Ekonomik ve sağlam motor seçenekleri bulunmaktadır. Özellikle 1.3 ve 1.6 multijet dizel motorları oldukça sağlam ve uzun ömürlüdür. Konfor olarak Fiat markasının bazı modelleri biraz düşük olabilir ancak sağlamdır.

En çok tercih edilen Fiat modeli

Toyota; Toyota markası Dünya genelinde en çok araç satan bir markadır. Ancak Türkiye’de o potansiyeli tam anlamıyla yakalayamamış diyebiliriz. Toyota 1.4 dizel motoru ile oldukça ekonomik ve sağlam bir motora sahiptir. Konfor olarak Toyota serisi otomobiller orta derecede rahatlığa sahiptir. Üst model yıllı araçlarında bir çok güvenlik ve konfor sistemi mevcut ve alınabilecek bir markadır.  Yedek parça ve servis fiyatları olarak orta dereceli diyebiliriz.

En çok tercih edilen Toyota modeli

Hyundai; Hyundai Kore üretimli sağlam uygun denilebilecek bir araç markasıdır. Servis onarım maliyetleri ve orijinal yedek parça fiyatları diğer araçlara göre uygundur. Hyundai dizel motorları oldukça sağlam ve uzun ömürlü tasarlanmış ve konfor olarak’da orta dereceli diyebiliriz.

En çok tercih edilen Hyundai modeli

Kia: Kia markası’da son yıllarda özellikle 2008 yılından sonra sağlam ve bol özellikli araçlar çıkarmaya başladığını gözlemekteyiz. Kia’da Hyundai markası gibi hemen hemen aynı motor ve elektronik parçaları kullanmaktadır. Konfor olarak ve özellik olarak aynı diyebiliriz. Servis ve parça fiyatları’da uygundur.

En çok tercih edilen Kia modeli

Volkswagen; Bilindiği üzere Almanya üretimli olan VW konfor olarak listedeki önceki araçlardan daha üst düzeydedir. Yakıt tüketimi olarak’da TDİ serisi dizel motorları tercih edilebilir. Ancak diğer araçlar kadar servis ve yedek parça fiyatları uygun olmayabilir. Çok uçuk pahalıda demiyoruz ancak biraz pahalı 🙂 Bir Mercedes yada Bmw kadar olmasa’da Yakın yıllarda üretilen serilerinde bir çok paket olarak satılan modelleri vardır. Tabi özellik arttıkça fiyatlarada yansımaktadır. Audi, volkswagen , skoda markalarında ülkemizde en çok tercih edilen motor seçeneği 1.6 TDİ serisi ve dsg otomatik şanzıman olarak gözlemlenmiştir.

En çok tercih edilen Volkswagen modeli

Skoda; Skoda markası içinde Volkswagen’den çok fazla bir şey söyleyemeyiz. Ülkemizde geriden gelen ancak artık diğer ortaklarını yakalayan bir markadır.

En çok tercih edilen Skoda modeli

Audi; Audi markası vw , skoda araçlarının bir çok ortak özelliğini taşımaktadır. Ancak Kalite ve özellik bakımından bir tık ileride bulunduğu için fiyat ve servis maliyetleri’de diğerlerine göre artmaktadır.

En çok tercih edilen Audi modeli

Honda; Honda bilindiği üzere Japon üretimli bir araçtır ancak motor ve makanik parçalarını bir çok uzak doğu ülesinde üretilen araçlarda kullanılmaktadır. Geçtiğimiz yıllara kadar Honda markasının Dizel motoru bulunmamaktadır. Ancak bir kaç yıldan beri Dizel motorlar ile piyasaya sürülen Honda araçları eski yıllardaki değerini kayıp etmiş gibi görünüyor. Servis ve yedek parça maliyetleri olarak Hyundai’den biraz fazladır ancak çok yüksek değildir.

En çok tercih edilen Honda modeli

 

Diğer araç markalarını’da değerlendirmeye devam edeceğim bu sayfadaki bilgiler resmi bilgiler değildir. İzinsiz kopyalanamaz kaynak belirtmeden paylaşılamaz.

Konu dışı olarak alacağınız araç için oto ekspertiz hizmeti almak isterseniz linki tıklayabilirsiniz. Ayrıca almak istediğiniz otomobilin bulunduğu yer mobil oto ekspertiz ekibi’de gönderebiliriz.

En çok tercih edilen otomobiller , Türkiye’de en çok kullanılan otomobiller , En çok sevilen otomobiller , 2017 yılında en çok satan otomobiller , 2017 yılında en çok tercih edilen otomobiller , 2018 yılında en çok tercih edilen otomobiller , En çok tercih edilen araç markaları , en çok tercih edilen motor seçenekleri , en çok tercih edilen şanzımanlar ,

Bir cevap yazın