Chip Tuning

Chip tuning ile aracınızın mevcut performans ve yakıt sarfiyatının olumlu derecelerde tutulmasına sebep olur. Aracınızın motoru için özel olarak oluşturulan yazılım ile hem motorun gücü artar hemde harcadığı yakıt oranı azalır. Bununla birlikte motorun yükselen gücü ilk kalkış ve vites aralıklarını uzatmaktadır. 4. vites ile girdiğiniz bir yokuşta aracınızı 3. vitese düşürme ihtiyacı duymazsınız.  Chip tuning aracınızın orijinalliğini bozmaz aksine değer katar.

Chip Tuning

Chip Tuning

Chip Tuning Nedir ?

Chip tuning araçların motor kontrol ünitesi içerisindeki yazılımın değiştirilmesi işlemidir.

Bu değişiklikler ayrıcalıklı ihtiyaçlar doğrultusunda şekillenirler.

Arac hızının sınırlandırılması
var sınırlandırmanın kaldırılması
Motor gücünün düşürülmesi ya da arttırılması
araç motoruna herhangi bir donanım ek edilmesi ya da kaldırılması

Benzeri gerek yazılımsal gerek donanımsal her türlü ihtiyaç chip tuning yardımı ile sağlanabilir.

Chip tuning Operasyonları çağımızda sık şekilde, aracınızın ürettiği motor gücünü ve torkunu değiştirmeye, yakıt tüketimini iyileştirmeye odaklı olarak geliştirilirler. Atölyelerimizde bulunan şase Dinamometreleri ile uygulama öncesi ve sonrası ölçümler yapılır, elde edilen verim ekranda gözlemlenebilir. Ortalama bir operasyon 1-2 saat kadar sürer. Aracınızın motor denetim ünitesinden okunan orjinal yazılım, Megachips bünyesinde yedeklenir ve istenildiğinde araca yine yüklenerek orjinal biçimine çevirilebilir. Ve gene dilediğiniz takdirde yazılım tarafınıza verilebilir.

Chiptuning in Avantajları Nelerdir ?

Uygulamalarımızın avantajlarını, kullanıcılar yönünden bize iletilen sorulardan ve onlara sunduğumuz çözüm operasyonlarından derleyebiliriz,

Otomobilin ilk hareketi esnasında motora çok iş düşer ve eğer vasıta kaldırılırken yeterli miktarda tork üretilemezse arac yoğun çok stop eder.
Müşterilerimizden sıklıkla bu şikayeti duyarız, bilhassa yazın klima açık kullanıldığında bu rahatsız durum daha belirginleşir. Chiptuning ile gerekli iyileştirmeler yapıldığında, motorun daha erken devirlerde tork üretmeye başlaması ve daha yüksek miktarda üretmesi sağlanır. Böylece daha az gaz vererek daha düşük devirlerle aracınızı hareket ettirebilirsiniz. Bu hal aracınızın kavrama sisteminin ömrünü uzatacaktır.

Motor torkunun daha erken imal edilmeye başlanması, günlük kullanımda çok aşırı yoğun rastlanan yavaşlamalar sonrasında yine hızlanırken vites küçültme ihtiyacını ortadan kaldırır, araç var vitesde çok daha sorunsuz toparlayarak devirlenir. bilhassa otomatik araçlarda yavaşlama sonrasında yine gaza basıldığında vites küçültme eğiliminin ortadan kalkaması bu esnadaki zaman kaybının arka kazanılmasını sağlar. Böylece daha yüksek viteste daha düşük motor devri ile daha az yakıt tüketerek ilerleyebilmenizi sağlar.

Chip Tuning Nedir

Chip Tuning Nedir

Evet aracınızdaki bu iyileşme Yakıt Tüketiminizi Düşürecektir.. çağımız motor kumanda teknolojisi ciddi oranda dijital bir hal almıştır. Aracınızın motor kontrol ünitesine gönderdiğiniz gaz pedalı komutları bir çok aşırı hesaplama sonrasında motor tepkisi olarak hissedilir. Bu hesaplamalar tepkinin gecikmesine sebep olur. Gaz tepkisi gecikmesi gündelik kullanımda sıkıcı bir durum alabilir. Chiptuning sayesinde gaz tepkisi hızlanır ve verdiğiniz gaz pedalı komutları daha hızlı ve güçlü cevaplanır. Bu durum sollamalar, kalkışlar bu gibi gündelik kullanımda hızlı tepki gerektiren sürüş koşullarında aracınıza duyduğunuz güveni arttırır.

Artan azami motor gücü ve torku yardımı ile aracınız daha kısa zamanda hızlanır ve daha yüksek hızlara çıkabilir.

günlük otomobil kullanımında Motor Torku nun önemi çok büyüktür. çoğunlukla düşük devirler kullanılır ve tork=düşük çağ gücüdür. Aracını gündelik genel kullanımda 1500-3500 rpm devir bandında yürüten bir kullanıcının asıl ihtiyacı, motorunu güçlendirmek değil torklandırmak olacaktır. Araç motorları maksimum güçlerini yüksek devirlerinde üretirler ve o gücü kullanabilmek için vasıtası tam gaz en yüksek devirlerde uygulamanız gerekir. bütün gün araclar bu biçimde kullanılmıyorlar. Bu nedenle olası bir performans ihtiyacınızda tam şekilde neyin işinizi göreceğini iyi bilmeniz gerekir.

Araç Beygir Yükseltme

Araç beygir yükseltme bir çok kişinin ilgi gösterdiği ancak nasıl yapacağını bilmediği bir durumdur.  Aracınızın Var olan ancak kullanılmayan gücünü ortaya çıkarmak için bilgisayar yazılımları ile bir kaç profesyonel işlem yapılması gerekmektedir. Profesyonel bir şekilde araç beygiri yükseltme işlemi için iletişim numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz. Araç beygiri nasıl yükseltilir sorusu ile alakalı bir çok soru telefonlarımıza ulaşıyor ancak bu kişisel yapılabilecek bir işlem değildir. Yazılım mühendislerimizin geliştirdiği her araç için farklı yazılımlar ile uygulanmaktadır.

Araç beygir yükseltme

Araç beygir yükseltme

 

Chip tuning fiyatları

Herkes gibi size chip tuning işlemi yaptırmak istiyor ve maliyetinin çok yüksek olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Chip tuning fiyatları için öncellikle araç marka ve model belirterek iletişim numaralarımızdan fiyat alabilirsiniz. Birçok marka araç olduğunu düşünürsek her araç için uygulanan işlemler farklılık göstermektedir. Bu yüzden Araç chip tuning fiyatları değişiklik gösterebilmektedir.

Chip tuning fiyatları

Chip tuning fiyatları

 

En iyi chip tuning firması

Günümüzde bir çok firma uyguladığı yazılımlar neticesinde araçlarda ne gibi değişiklikle yaptığının farkında değildirler. Ancak kendi bünyemizde alışmakta olan yazılım mühendislerimiz ile en iyi chip tuning firması olma yönündeki adımlarımızı emin bir şekilde atmaktayız.  Profesyonel bir hizmet aramakta iseniz hakkımızdaki olumlu yorum ve düşünceleri inceleyebilirsiniz.  En iyi chip tuning firması hangisi